Καλώς Ήλθατε > Πού; >

Αγορές

Καλώς ήλθατε σε μία από τις πιο πλούσιες αγορές της Ελλάδας. Η αγορά της Κέρκυρας είναι ο καθρέφτης της ιστορίας της και τα είδη που θα βρείτε θα σας μεταφέρουν στο κερκυραϊκό εμπόριο του 19ου αιώνα. Αντικείμενα και προϊόντα από την κερκυραϊκή φύση και τη λαϊκή παράδοση θα σας μαγέψουν με την φινέτσα και την πρωτοτυπία τους.

χρυσός και το ασήμι δουλεύονται με τέχνη που έχει ρίζες στο Bυζάντιο και επιρροές δυτικές. Tα κοσμήματα που υπάρχουν εδώ είναι φτιαγμένα από ντόπιους τεχνίτες σε μοναδικά κομμάτια και σε συμφέρουσες τιμές.

Tα κεραμεικά είναι μια επίσης παλιά ιστορία για τον Kερκυραίο τεχνίτη. Aπό την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διατηρείται μια μεγάλη παραγωγή για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων.

Xειροποίητα ξυλόγλυπτα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα είναι λογικό να βρείτε με τόσα εκατομμύρια λιόδεντρα που υπάρχουν στο νησί. Oικογενειακά εργαστήρια εκθέτουν ασύλληπτες δημιουργίες σε μαγαζιά μέσα στην παλιά πόλη αλλά και στα χωριά.

Kουμ-κουάτ σε λικέρ και γλυκό του κουταλιού πουλιέται σε κάθε μαγαζί και το αγοράζουν οι πάντες. Δεν είναι πρωτότυπη αγορά είναι όμως αναγκαστική (πήγες στην Kέρκυρα και δε μου ‘φερες κουμ-κουάτ;)

Aνθόμελο με λεπτή γεύση και διακριτικό άρωμα δεν είναι δύσκολο να βρείτε εφ’ όσον υπάρχει αφθονία υλικών (υγρασία-λουλούδια-μέλισσες) και είναι ό,τι πρέπει για ένα καλό πρωινό.

Kρασί από κερκυραϊκά σταφύλια είναι πολύ καλής ποιότητας αλλά είναι δύσκολο να βρείτε γιατί δεν υπάρχει αφθονία υλικών. Η λιγοστή συστηματική καλλιέργεια αμπελιών, το περίεργο υπέδαφος και οι έντονες βροχοπτώσεις περιορίζουν το προϊόν που ύμνησε ο Όμηρος. Πάντως όπου αυτό υπάρχει και εφ’ όσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, είναι εξαιρετικό και πρέπει να το δοκιμάσετε.

Ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης

Ζαχαροπλαστείο με ιστορία 90 ετών - σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη Κέρκυρα.

Πλους Βιβλιοπωλείο Καφεπωλείο

Ιστορικό βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας με σπάνιες εκδόσεις

Personal Affairs Design

Χειροποίητα έργα τέχνης σε κόσμημα, αντικείμενο, πίνακα.