Καλώς Ήλθατε > Τι; >

Ιστιοπλοΐα

Η γεωγραφική θέση του νησιού, η ομορφιά του, τα πολλά αγκυροβόλια στην γύρω περιοχή, το ήπιο κλίμα και το διεθνές αεροδρόμιο, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την προώθηση της τουριστικής ιστιοπλοΐας.

Η γεωγραφική θέση του νησιού, η ομορφιά του, τα πολλά αγκυροβόλια στην γύρω περιοχή, το ήπιο κλίμα και το διεθνές αεροδρόμιο, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την προώθηση της τουριστικής ιστιοπλοΐας. Σε έναν τόπο που φημιζόταν από την αρχαιότητα για την ναυτική δεξιοτεχνία των κατοίκων του, θα βρείτε σήμερα μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες μαρίνες στη Μεσόγειο που προσελκύει εκατοντάδες σκάφη από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά γραφεία ναύλωσης σκαφών στην περιοχή γύρω από τη μαρίνα αλλά και στην πόλη της Κέρκυρας. Κρατήσεις γίνονται από νωρίς, αλλά είναι πάντοτε δυνατό να βρεθεί ελεύθερο σκάφος ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Η κατοχή της άδειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Οι τιμές ενοικίασης ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή, το είδος του σκάφους και το μέγεθός του, αλλά ως ένα παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε το ποσό των 50-70 ευρώ ανά άτομο ανά ημέρα. Εάν ληφθούν υπόψη η μείωση του κόστους των τροφίμων και των μεταφορών, τότε είναι φανερό πόσο προσιτός είναι αυτός ο τρόπος διακοπών.