Καλώς Ήλθατε >

Τι;

Τί μπορείτε να κάνετε στην Κέρκυρα όποτε έλθετε; Η φυσική ομορφιά, η φύση, η θάλασσα, τα παραδοσιακά χωριά, οι ήσυχοι επαρχιακοί δρόμοι αλλά και οι ποικιλλόμορφες συλλογικές δραστηριότητες είναι το πεδίο όπου ο κάθε επισκέπτης όποιος κι αν είναι, οποτεδήποτε κι αν έλθει, οπουδήποτε κι αν μείνει, θα βρει να κάνει αυτό που τον εκφράζει.

Συνεδριακός Τουρισμός

Το νησί της Κέρκυρας κάθε χρόνο φιλοξενεί συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια και φεστιβάλ, με θέματα την επιστήμη, την τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την οικολογία, καθώς και πολιτιστικά θέματα. Ένας μεγάλος αριθμός από ξενοδοχεία του νησιού έχουν στρέψει την προσοχή τους σε αυτό το είδος του τουρισμού, προσφέροντας πολυτελείς εγκαταστάσεις σε ελκυστικές τιμές.

Θρησκευτικός Τουρισμός

Σ' όλη την Κέρκυρα μπορείτε να συναντήσετε θρησκευτικά κτίρια και μνημεία διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών, όπου όλα συνυπάρχουν ειρηνικά. Αυτό από μόνο του είναι απόδειξη για την πολυ-πολιτισμική φύση της ελληνικής κοινωνίας μέσα στους αιώνες.

Ιστιοπλοΐα

Η γεωγραφική θέση του νησιού, η ομορφιά του, τα πολλά αγκυροβόλια στην γύρω περιοχή, το ήπιο κλίμα και το διεθνές αεροδρόμιο, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την προώθηση της τουριστικής ιστιοπλοΐας.

Σχολικός Τουρισμός

H Κέρκυρα είναι ένα νησί που εδώ και 40 χρόνια αποτελεί την κορυφαία επιλογή για τις 5ήμερες μαθητικές εκδρομές. Ένα νησί που για περισσότερους από 4 αιώνες συγκέντρωνε την κορυφή της περιήγησης.

Γαστρονομικές διαδρομές

H Kερκυραϊκή κουζίνα είναι τυπικά μεσογειακή. Mε κοινή βάση το λάδι, το πιπέρι, τα όσπρια, τα ζυμαρικά και τα λαχανικά διαφέρει από της υπόλοιπης Eλλάδας, όσο της το επιβάλλουν οι κλιματολογικές συνθήκες και κάποιες παλιές βενετσιάνικες συνήθειες. Σίγουρα θα βρείτε μουσακά και χωριάτικη, αλλά αξίζει να ψάξετε για την παραδοσιακή κουζίνα, η ιστορία της οποίας ξεκινάει κάμποσους αιώνες πριν.