Καλώς Ήλθατε > Τι; >

Θρησκευτικός Τουρισμός

Σ' όλη την Κέρκυρα μπορείτε να συναντήσετε θρησκευτικά κτίρια και μνημεία διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών, όπου όλα συνυπάρχουν ειρηνικά. Αυτό από μόνο του είναι απόδειξη για την πολυ-πολιτισμική φύση της ελληνικής κοινωνίας μέσα στους αιώνες.

Ένας σημαντικός αριθμός των επισκεπτών αποφασίζει να επισκεφθεί την Κέρκυρα για τις πολλές ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες του νησιού και άλλα μνημεία του θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και ο καθεδρικός καθολικός ναός στην πόλη της Κέρκυρας, οι μικρές εκκλησίες των χωριών και της υπαίθρου, τα μοναστήρια, όλα συχνά διακοσμημένα με αξιόλογες τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, με αγιογραφίες και εικόνες, μαρτυρούν την αντοχή και την επιμονή της πίστης και της παράδοσης. Την ίδια στιγμή, πολλά έργα τέχνης μαρτυρούν την πανάρχαια σύνδεση  μεταξύ καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Κατανυκτικοί επισκέπτες καθώς και ενδιαφερόμενοι τουρίστες και θαυμαστές της βυζαντινής τέχνης θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν, μέσα από μια επίσκεψη στην Κέρκυρα, τους δεσμούς μεταξύ Ελληνικής Ορθόδοξης τέχνης και της πνευματικότητας. Την άνοιξη και το καλοκαίρι 800 εκκλησίες του νησιού προσελκύουν πολλούς ευσεβείς επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν μπροστά από τις υπέροχες αγιογραφίες.
Σε όλη την Κέρκυρα μπορείτε να συναντήσετε θρησκευτικά κτίρια και μνημεία διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών, όλα συνυπάρχουν ειρηνικά. Αυτό από μόνο του είναι απόδειξη για την πολυ-πολιτισμική φύση της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τους αιώνες.