Καλώς Ήλθατε > Τι; >

Συνεδριακός Τουρισμός

Το νησί της Κέρκυρας κάθε χρόνο φιλοξενεί συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια και φεστιβάλ, με θέματα την επιστήμη, την τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την οικολογία, καθώς και πολιτιστικά θέματα. Ένας μεγάλος αριθμός από ξενοδοχεία του νησιού έχουν στρέψει την προσοχή τους σε αυτό το είδος του τουρισμού, προσφέροντας πολυτελείς εγκαταστάσεις σε ελκυστικές τιμές.

Το 1998, η Ελλάδα ήταν 18η στον κατάλογο των χωρών που φιλοξενούν διεθνείς διασκέψεις (πηγή ICCA). Κατά τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης σε αυτόν τον τύπο εξειδικευμένου τουρισμού έχει επιταχυνθεί, η υποδομή έχει βελτιωθεί και το μόνο πράγμα που έχει παραμείνει αναλλοίωτο είναι η εκπληκτική ομορφιά του ελληνικού τοπίου. Απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της Κέρκυρας με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και τακτικά καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την Ιταλία (μέσω Ηγουμενίτσας), καθιστούν τις αποστάσεις αμελητέες, και βοηθούν στην προώθηση της Κέρκυρας ως την ιδανική τοποθεσία για να διοργανθεί κάποιο συνέδριο. Έτσι κάθε χρόνο το νησί φιλοξενεί συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια και φεστιβάλ, με θέματα την επιστήμη, την τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την οικολογία, καθώς και πολιτιστικά θέματα.

Σύγχρονοι χώροοι είναι διαθέσιμοι, με σύγχρονο εξοπλισμό και άψογη οργάνωση. Ένας μεγάλος αριθμός από ξενοδοχεία του νησιού έχουν στρέψει την προσοχή τους σε αυτό το είδος του τουρισμού, προσφέροντας πολυτελείς εγκαταστάσεις σε ελκυστικές τιμές. Παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της Κέρκυρας περιλαμβάνουν τη γειτνίαση με τη θάλασσα, τα μοναδικά αξιοθέατα της, την εύκολη πρόσβαση στην ιστορική Παλιά Πόλη και τις ευκαιρίες που μπορούν να εξερευνήσουν, να μην ξεχνάμε τις πολλές δυνατότητες για χαλαρή απόλαυση, τις πολλές εκδηλώσεις και κάθε είδους διασκέδαση. Σε σύγκριση με άλλους, παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για τουρισμό κινήτρων, Κέρκυρα ξεχωρίζει ως η καλύτερη επιλογή, συμπαγής, ιστορική, ανθρώπινη.