Καλώς Ήλθατε > Επίκαιρα >

Οι νέοι της Κέρκυρας καλπάζουν προς τη δόξα

Jul 05, 2017

Οι νέοι της Κέρκυρας καλπάζουν προς τη δόξα

Τις πρόσφατες επιτυχίες των νέων Κερκυραίων αθλητών σε θαλάσσιο και κλασσικό αθλητισμό, ήρθε να ολοκληρώσει το “ιππικό” της Κέρκυρας. Πριν από λίγες μέρες η Ελισάβετ Μάικα επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο από το Ζάγκρεμπ όπου αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Ελλάδας συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας, Balkan Dressage Championship.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία “Young Riders” - ατομικό, η Κερκυραία αμαζόνα με εντυπωσιακή εμφάνιση κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το άλογο Sir Kavalier, ανεβάζοντας σε εννέα τον συνολικό αριθμό των μεταλλίων που κέρδισε η ελληνική αποστολή. Μια επίδοση που έφερε χαρά στην Ομοσπονδία Ιππασίας καθώς “επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παραμένει πρώτη δύναμη στην ιππική δεξιοτεχνία στα Βαλκάνια”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ισίδωρος Κούβελος στην συγχαρητήρια επιστολή του.

Ο Αθλητισμός είναι ίσως ο μόνος τομέας στην Κέρκυρα που βρίσκεται σε ανάπτυξη. Χωρίς κεντρική βοήθεια, χωρίς υποδομές αλλά με εμπόδια να μπαίνουν στο δρόμο τους, οι σημερινοί νέοι της Κέρκυρας είναι “η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει” αξιότιμες Αρχές του τόπου.