Καλώς Ήλθατε > Επίκαιρα >

Διάσημοι σεφ έρχονται στην Κέρκυρα

Apr 20, 2018

Ο Ρώσος chef Rashid Rakhmanov και ο εκπρόσωπος της βενετσιάνικης γαστρονομίας chef Giuseppe Galardi αποτελούν τις πρώτες επιβεβαιωμένες επίσημες αφίξεις για τη σύνοδο των αρχιμαγείρων που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα στις 11 Μαΐου στο πλαίσιο του Corfu Food & Wine Festival. Δύο μάγειρες, τρεις χώρες  και δεκάδες επιρροές συναντιούνται, πού αλλού, στην Κέρκυρα, στον τόπο που "ακόμα ζουν οι Φαίακες του Ομήρου και σμίγ’ η Ανατολή μ’ ένα φιλί τη Δύση" όπως μοναδικά την περιέγραψε ως σημείο συνάντησης λαών και πολιτισμών, ο Κωστής Παλαμάς πριν από έναν αιώνα.

Ο Giuseppe Galardi θα μαγειρέψει πιάτα που έρχονται από την βενετσιάνικη παράδοση με δεσμούς με την ελληνική και επτανησιακή κουζίνα και επιρροές από την περίοδο της "Γαληνοτάτης". Διευθύνει το εστιατόριο του Osteria Ai Assassini στο κέντρο της Βενετίας για 30 χρόνια, το πρώτο εστιατόριο "km0" (με πιστοποιημένη υψηλή χρήση τυπικών τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία) και είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς σεφ της βενετσιάνικης παράδοσης και των Μπάκαρι (ιστορική κουζίνα της Βενετίας) και εκπροσώπησε την βενετσιάνικη γαστρονομική παράδοση στη Σαγκάη Expo το 2010. Επιπλέον, ο Giuseppe Galardi είναι πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού της Εμπορικής Ένωσης Βενετίας (ASCOM).

Ο Rashid Rakhmanov θα μας μυήσει στις κουζίνες των Ουραλίων, της Σκανδιναβίας και της τελευταίας μόδας που σαρώνει την Ευρώπη, της περουβιανοϊαπωνικής κουζίνας Nikkei!
Με καταγωγή από το μακρινό Perm, μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων στα Ουράλια και εκπαίδευση στη σχολή του θρυλικού Περουβιανού σεφ Gaston Acurio στη Μαδρίτη, ο Rashid σήμερα είναι Concept Chef στο εστιατορικό σύμπλεγμα Gastroport και στο gastronomy bar Metis του Perm.