Καλώς Ήλθατε > Επίκαιρα >

Έκθεση Φωτογραφίας της Bernadette Mergaerts στην Αίθουσα Τέχνης της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας

Aug 19, 2017

Χαιρόμαστε που ζούμε στην Κέρκυρα. Γιατί o τόπος αυτός μεταξύ άλλων έχει την ικανότητα να προσελκύει ενδιαφέροντες ανθρώπους. Και γιατί η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας έχει την ικανότητα να δίνει χώρο σ’ αυτά τα ενδιαφέροντα πρόσωπα, να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα τους.

“Όλοι μου λέγαν ότι έχω καλή ματιά. Μάλον θα φταίει ο Joan Miró κι ο Breughel γι’ αυτό”.

 Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο που συναντήσαμε πρόσφατα ήταν αυτό της Βελγίδας φωτογράφου Bernadette Mergaerts στην Αίθουσα Τέχνης, στον Κήπο του Λαού, όπου με τίτλο "B΄ Squares" εκθέτει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017, 58 τετράγωνες φωτογραφίες, τραβηγμένες με ένα i-phone που της χάρισε η μητέρα της, κυρίως στις Βρυξέλλες, στη Μαγιόρκα και την Κέρκυρα. Στιγμές σε λιθόστρωτα πεζοδρόμια, σε χαμένες γωνιές, σε ασυνήθιστα αντικείμενα, στιγμές με φίλους που αγάπησαν, μοιράστηκαν και επινόησαν τις δικές τους ιστορίες στο… τετράγωνο. Στιγμές μέσα από την ματιά της Bernadette με τα σύννεφα, το έδαφος, τη βλάστηση, τις πρώτες ύλες. 

Με τη φωτογραφία ασχολείται από την ηλικία των 10 ετών. Με μια μικρή Kodak Instamatic, ξεκίνησε τότε να παρατηρεί τον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό. Σπούδασε γεωγραφία στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο και στη συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα πληροφορικής και στο τμήμα επικοινωνίας του πανεπιστημίου Vrije των Βρυξελλών, ενώ για τρία χρόνια ήταν προσωπική φωτογράφος του Πρωθυπουργού του Βελγίου. Από το 2014 όμως έχει αφοσιωθεί στη φωτογραφία, πραγματοποιώντας παράλληλα τα πρώτα της βήματα στο χώρο των εκθέσεων.

Δείτε την ξεχωριστή αυτή έκθεση και γνωρίστε την γλυκύτατη Bernadette στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων  - Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού), Διάρκεια έκθεσης: 10/08/2017 – 10/09/2017, Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή,  10:00 – 16:00 (εκτός Δευτέρας & αργιών).