Καλώς Ήλθατε > Επίκαιρα >

Ένα ξεχωριστό διεθνές συνέδριο διεξάγεται στη Κέρκυρα για 5η συνεχή χρονιά

Feb 16, 2018

 

Το 5ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων θα διεξαχθεί στη Κέρκυρα, στο ξενοδοχείο Mon Repos Palace, από τη Δευτέρα 16 μέχρι την Πέμπτη 19 Απριλίου.

 

Το Κερκυραϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων διεξάγεται ετησίως από το 2014. Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Τόπων (Institute of Place Management) του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (Manchester Metropolitan University), υπό την προεδρία της Δρ Χέδερ Σκίννερ, η οποία κατοικεί μόνιμα στην Κέρκυρα από το 2013. Το Συμπόσιο είναι μοναδικό στο είδος του, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, δημόσιους φορείς και τοπικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν ενεργά σε ζητήματα σχεδιασμού, διαχείρισης και μάρκετινγκ τόπων.

 

Στα πλαίσια του Συμποσίου, το 2017 οργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση με προσκεκλημένους μέλη των τοπικών, κυρίως τουριστικών επιχειρήσεων, όπου παρουσιάστηκαν αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και συζητήθηκε ο αντίκτυπος των ερευνών αυτών στην προώθηση και ενδυνάμωση του νησιού. Το Ινστιτούτο σκοπεύει να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια, καλλιεργώντας στενές σχέσεις με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και ενθαρρύνοντας τους συνέδρους να διαδώσουν την πρακτική εφαρμογή των ερευνών τους στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και λοιπούς φορείς.

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας μας αυτής ενδιαφερόμαστε να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας και με το Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού (Rebranding Corfu) που διεξήχθη από τις 17-19 Νοεμβρίου 2017. Ελπίζουμε να μοιραστείτε μαζί μας το έγγραφο υλικό και τα πρακτικά του Συνεδρίου, καθώς και ό,τι προκλήσεις και προβληματισμούς ήρθαν στην επιφάνεια κατά τις συζητήσεις. Η συμβολή σας αυτή θα βοηθήσει τους Συνέδρους μας να βρουν απαντήσεις ή να συλλογιστούν πώς η προσωπική τους έρευνα μπορεί να  κατευθυνθεί σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και πρωτίστως σε θέματα που αφορούν το νησί.

 

Λίγα λόγια για το Συμπόσιο

Το Συμπόσιο έχει έντονο διεθνή χαρακτήρα. Το 2017, το πρόγραμμα του Συμποσίου περιλάμβανε Κεντρικές Ομιλίες ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του χώρου από τρεις χώρες. Ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος, καλωσόρισε 50 συμμετέχοντες, οι οποίοι παρουσίασαν 35 άρθρα από 58 συνολικά συγγραφείς, εκπροσωπώντας  33 διαφορετικά ιδρύματα και οργανισμούς από 21 χώρες. Συγκεκριμένα, εκτός από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμπόσιο συμμετείχαν ιδρύματα και οργανισμοί από την Αυστραλία,  την Αλβανία, την Ταϊλάνδη, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, την Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, και το Μαρόκο.

 

Το 5ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων θα επικεντρωθεί στο θέμα: “Τόπος και νέες κατευθύνσεις: Ουτοπικές ή Δυστοπικές Προοπτικές;”. Θα συζητηθούν έρευνες και απόψεις σχετικά με την Έξυπνη και Χωρίς Aποκλεισμούς Aνάπτυξη (Smart Growth and Inclusive Growth), την αποανάπτυξη (degrowth), την αποκέντρωση, την αναζωογόνηση τόπων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή τόπων (placemaking), το branding τόπων (place branding), και το μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών, καθώς και άλλα θέματα σχετικού περιεχομένου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο e-mail: heather@placemanagement.org